Europasvepet: Bäst just nu

Vi bjuder här på ett litet svep genom fotbollseuropa där vi tittar närmare på skytteligorna i några av de största ligorna. Vi gläds alla åt Zlatans framfart i franska Ligue 1 och vi planerar att inom kort ta med även den franska ligan i vår skytteligabevakning här på skytteligan.se.

I la Liga tycks ingen kunna stoppa Leo Messi från ännu en skytteligatitel. Han har ett magiskt målsnitt och leder den spanska skytteligan med 29 mål före Falcao och Cristiano Ronaldo som delar andraplatsen med sina 18 noteringar i målprotokollet.

I England toppas skytteligan av Manchester Uniteds Robin van Persie. Han kom till klubben från Arsenal inför den här säsongen och han har verkligen infriat de högt ställda förväntningarna. Holländaren har så här långt gjort 18 mål i Premier League och är med det 2 mål bättre än tvåan Luis Suarez i Liverpool.

I Frankrike är det vår egen Zlatan Ibrahimovic som med ganska god marginal är den främste målskytten så här långt. 19 mål har det blivit i Ligue 1 för den kraftfulle svensken, och det är ingen annan i närheten av.I italienska serie A är det idel bekanta namn i skyttetoppen. Edison Cavani i Napoli toppar skytteligan med sina 17 mål och jagas närmast av Udineses Antonio di Natale som har svarat för 14 mål så här långt. di Natale delar andraplatsen med El Shaarawy, Milan.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *