Måltorka för Zlatan och läget i skytteligorna

Zlatan har faktiskt inte gjort ett enda mål under februari månad och ligger nu på en sjätteplats i skytteligan i Serie A med sina 13 mål. Han har dock chansen att bryta februariförbannelsen på måndag (den 28 februari) då hans Milan möter serietvåan Napoli hemma på San Siro. Ska det bli ett mål för Zlatan Ibrahimovic under februari så är det alltså sista chansen.

Toppar den italienska skytteligan gör Edison Cavani, Napoli som har gjort hela 20 mål. Ska Ibra lyckas utmana om skytteligatiteln (som han vann sin sista säsong i Inter) så är det hög tid att få fart på målskyttet nu. Allra helst redan på måndag…

Skytteligan i la Liga toppas av Lionel Messi som har gjort 25 mål, ett mer än tvåan Cristiano Ronaldo i Real Madrid. På tredje plats, nio mål efter Messi ligger klubbkamraten i Barcelona, David Villa.

I Premier Leagues skytteliga så är det Manchester Uniteds bulgar Berbatov som leder, ett mål före Calos Tevez, Manchester City. På tredje plats ligger Andy Carroll som numera representerar Liverpool. Samtliga sina elva mål har han dock gjort i Newcastles svartvitrandiga tröja. Johan Elmander ligger på åttondeplats med sina nio mål.I tyska Bundesliga så toppas skytteligan av Bayern Münchens Mario Gomez som har gjort 18 mål. Super-Mario avgjorde ju även Champions League-mötet mot Inter tidigare i veckan. På andra plats i Bundesligas skytteliga ligger Papiss Cisse, Freiburg som har gjort 16 mål.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *