Skadad – men leder skytteligan!

Zlatan spelar ju som bekant numera i Ligue 1. Han kom dit som regerande skyttekung i Serie A och gjorde direkt två mål i sin första match för nya klubben Paris SG. För tillfället lider dock vår svenske storstjärna av en skada som han ådrog sig i premiärmatchen och som också gjorde att han tvingades avstå jubileumslandskampen mot Brasilien förra veckan.

Även om det är tidigt på säsongen så är det ändå glädjande att kunna konstatera att Zlatan Ibrahimovic leder skytteligan i Ligue 1. Inte för att det spelar någon roll just nu, men det är skönt att se att han levererar direkt i den franska ligan. De flesta har tippat honom som skyttekung och PSG som seriesegrare. Framtiden får utvisa om experterna har rätt eller fel.

För PSG har det dock inte blivit någon bra inledning på säsongen. Trots två mål av Zlatan i premiären så blev det bara 2-2 mot Lorient och i senaste matchen blev det 0-0 mot Ajaccio. Bara två poäng så här långt alltså för laget som många trodde skulle krossa allt motstånd i ligan den här säsongen.

Det är som sagt tidigt på säsongen och alldeles för tidigt för att dra några som helst slutsatser. Det är ändå intressant att se hur snabbt ett lag kan hamna i kris. Om det blir förlust för PSG mot Bordeaux i nästa omgång – ja då är jag övertygad om att krisrubrikerna kommer att börja dyka upp.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *